Раніше я думала, що приготувати смачний бульйон дуже складно. Те, що виходило у мене як правило призводили до щось непевне з непевним смаком, а яловичина виходило жорстким. Через такі невдачі я обмежувалася напівфабрикатами, хоча дуже хотіла про ідеальну золотавий кришталевий бульйон, яку можна було скуштувати в гарних закладах.
Прорив стався, після того як я натрапила в інтернеті на сайт masterdoma.vinnytsia.ua. Там було стільки всього цікавого! Гортаючи публікації, я знайшла потрібний — «Бульйон яловичий з овочевими галушками». Щоправда я вирішила поки що обійтися без галушок, сам рецепт бульйону став для мене відкриттям.
Процес приготування виглядав так:
1. Керуючись інструкцією з [я придбала яловичину на кістці — мені порадили взяти голяшку. Поклала м'ясо в каструлю та залила холодною водою, повністю зануривши продукт.
2. Нагрівала вміст на сильному вогні. Обов'язково слід — зняла весь шум, що піднявся. Раніше я цього не робила, і страва не мала прозорості.
3. Зробила нагрівання ледь помітним, так, щоб поверхня лише зрідка хвилювалася. Вкинула головку цибулі, моркву, лаврушку, перець горошком і трішки солі. Томила страву майже на три години, не знімаючи кришки.
4. Процідила готовий бульйон. На подив, він був неймовірно прозорим, з приємним золотавим кольором і таким насиченим ароматом, що в домі запахло справжнім домашнім затишком.
Тепер я варю його регулярно і з великим задоволенням. Його використовую як базу для різноманітних перших страв, або просто частуванням самі по собі, яку я збагачую свіжою зеленню та хрусткими грінками. І кожного разу, коли кушту тієї запашної рідини, я думками повертаюся на той веб-ресурс, який відкрив для мене секрети справжнього кухарського мистецтва. |